Вон ѕидовите

Скопје Прајд 2021 се одржа на 26 јуни, во организација на Националната мрежа против хомофобија и трансфобија

Play Video

Тука сме, горди сме

Втората парада на гордоста во Скопје помина во весела атмосфера, без инциденти и со посетеност од преку две илјади луѓе меѓу кои, во знак на поддршка, маршираа претседателот на државата, министри од владата, политичари, претставници на дипломатскиот кор и други.

Протестниот марш низ скопските улици се заокружи со забавна програма на Школка во Градскиот парк, која ги славеше различностите и љубовта. Погледнете како изгледаше тоа низ објективот на камерите.

За парадата на гордоста

Skopje Pride

На 26 јуни 2021 година, во сабота, ќе се одржи втората по ред Парада на гордоста во Скопје, во организација на Националната мрежа против хомофобија и трансфобија. Скопје Прајд е настан од и за ЛГБТ+ заедницата, но и за сите поддржувачи на борбата за еднаков третман на сите луѓе. Прајдот е протест, но и прослава, на која ги реафирмираме надежите за посолидарно, похумано и поправедно општество. Се гледаме на Прајд!

Поддржувачи

 
THE TIME IS NOW
European Union
British Embassy Skopje
Civil Rights Defenders
Foundation Open Society Macedonia
Kingdom of the Netherlands
U.S. Embassy Skopje