Програма

Маршираме за на ЛГБТ+ луѓето!

Агенда на Прајдот

Скопје Прајд 2021 ќе се одржи на 26 јуни, сабота, а настанот ќе се одвива според следнава агенда:

10:00 – 12:00 Пристигнување на учесниците во паркот „Жена-борец“ (спроти Собрание на РСМ)

12:00 – 13:00 Марш по улиците на Скопје пропратен со ди-џеј сетови на Соња Исмаил и Вера Вендета

13:00 – 17:00 Програма на Школка во Градски парк – oбраќања на активисти и претставници на институции; настапи во живо на Васил Гарванлиев, Фифи Јаневска и Туна; ди-џеј сетови на Ивана Драгшиќ, Узун Баба и Зоки Бејбе; водители на програмата: Линда Социјалиста и Огнен Јанески

Препораки

На денот на парадата на гордоста се очекува топло време, а од нас да бидеме виножитото на Скопје. Подгответе се со тоа што ќе носите со вас крема за заштита од сонце, вода и капа. Се гледаме на Прајд!

Маршрута

Од паркот „Жена-борец“ по улицата Димитрие Чуповски преку Рекорд – улица Даме Груев и булевар ВМРО до крстосницата пред мостот Гоце Делчев – булевар Илинденска покрај Владата на РСМ – Лотус фонтаната на влезот во Градскиот парк – крајна дестинација Школка